Mit is jelent az oldal neve ?A szó angol, jelentése: békés, békességes.


A hétkönapi nyelvben (sajnos) ritkán használják, leginkább egy film cím (Peaceful warrior, Békés harcos) kapcsán lehet a szóval találkozni. Amikor lefoglaltam ezt a helyet, még nem ismertem a filmet...
Miért választottam ezt a címet, avagy hogy  kerül a csizma az asztalra ?


A modellezés, mint hobbi többek között lehetőséget ad számomra egy magam választott karakter, szerep megélésére. A modellező fórumon választani kellett egy felhasználó nevet. Mivel személyiségemből adódóan az élethelyzeteket lehetőség szerint igyekszem surlódás mentesen, békésen megoldani, ez a név közel állt hozzám. Később ez a név rám ragadt, sokan a reptéren nem is tudták az igazi nevem. Így kézenfekvő volt a komolyabb internetes megjelenés névválasztása.

Mit jelent számomra ? Egy kicsit magamról:


Mostanra a peacefulság számomra egy tulajdonság halmazt jelent, ami felé haladni igyekszem.


Sajnos, vagy nem sajos bizonyos élethelyzetekben az ember nem tölti be szerepét, ha mindenáron elkerüli a konfliktust. Nyilván a főnöki, vagy a szülői szerep gyakran produkál ilyet, de máskor is adódhatnak ilyenek. Akkor erőltetem bele magam, illetve engedem meg magamnak a konfliktust, ha az adott ügyet fontosnak tartom. Definicióm szerint fontos az, amiről úgy gondolom, hogy kb. 2 év múlva is fontosnak fogom tartani.

Szerencsére az indulataimon könnyen tudok uralkodni...

A konfliktus kerülés tehát nem jelent balekságot, viszont kifejezetten jelenti az önmagáért való harc elkerülését.


Asztrológia oroszlánságomból adódóan törekszem - nem fizikai értelemben -  erősnek lenni. Szerintem aki igazán erős, annak nem is kell az  erejét bevetnie. Sokat teszek azért, hogy ezt az érzést magamnak biztosítsam. :-))

Vanm aki szerint olyan büszke vagyok, hogy nem is vagyok hajlandó beismerni a büszkeségemet. Ez is én vagyok valószínüleg.
Müller Péter:


"... a szelídség a legnagyobb erő!

A nyúl nem szelíd, csak gyáva.

Mert gyenge.

Szelíd csak az oroszlán lehet.

A keleti harcművészetekben a tanítvány akkor lesz mesterré, ha szelíddé válik.

A szelídség legyőzhetetlen.

A mai elvetemült ember, aki látja, hogy itt rablók és farkasok uralkodnak, eredeti természetét megtagadva próbál maga is farkassá válni.

A szelídségről keveset tud, mert összetéveszti a gyámoltalansággal.

A szelídség ott jelenik meg, ahol az ember ősi, vad energiáit megművelte, megfékezte, és méltóságába beolvasztotta...."Néhány szó a hobbimról:


2003-ban kezdtem el a repülő modellezéssel foglalkozni. Már az elején megfogott az otthoni nyugodt bütykölés, a repítés a levegőben és a társadalmi élet, amit más modellezőkkel élhetek meg.

2006-ban találtam rá a modellezésen belül az F3A műrepülésre. Ebben a műfajban vannak célok, nem csak repíteni kell, a figurák összetettek és előre meghatározottak, az egész műsor szép és harmónikus: pont nekem való.

Fontos, hogy a versenyeken nincs indulat, agresszió, nem egymás ellen, csak az elemekkel kell harcolni.

A kategóriáról többet a szakosztály honlapján lehet megtalálni.
Más:


A hobbit persze fontossági sorrendben megelőzi a család és a munka. Ide tartozik, hogy van 3 nagy fiam, akikre nagyon büszke vagyok. Szeretek rendszeresen sportolni, ezek lehetnek az úszás, biciklizés, ping-pong és a tollas. A dinamikus mozgás nagyon fontos számomra, ezért a tollast mostanában nagyon élvezem. Öreg koromban majd jógázni fogok...
Bölcsességek:


“Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tiéd marad.” (Buddha)